Overwinteren 2 - Portugal

Op maandag 20 november laten we het drukke en toeristische Albir achter ons en reizen verder langs Benidorm en Alicante. We verbazen ons over de vele flatgebouwen; er is geen zee meer te zien …. We installeren ons rond de middag op de wat meer in het binnenland gelegen CP Huerta de Murcia, midden tussen de citroen- en sinaasappelboomgaarden. We moeten zowaar de schaduw opzoeken gedurende de middag, want het wordt best warm. De citroenboompjes hebben zowel bloesems, knopjes, baby-citroentjes en volwassen citroenen aan één struik. Waarschijnlijk kan er dus het hele jaar geoogst worden.

De dag erop fietsen we vanaf de camping naar de stad Murcia. Het is er gezellig toeven op een zonnig terrasje met uitzicht op de oude basiliek. Op woensdag reizen we weer verder en zien het landschap geleidelijk veranderen van citrus- naar amandelboomplantages, dorre vlaktes en flinke rotspartijen op 1300 meter hoogte en maken een overnachtingsstop op een dorpspleintje in Almagro.

Het is voor het eerst bewolkt als we op donderdag verder rijden. We zien hier en daar hoe de bosbranden huisgehouden hebben, we zien kurkeiken, olijf- en eucalyptusbomen en belanden uiteindelijk in Evora, Portugal op een groot terrein nét aan de rand van de oude Romeinse stadswal. De volgende morgen bekijken we de Romaanse kathedraal en de Templo Romano. Veel gebouwen worden momenteel gerestaureerd en staan in de stijgers.

Op vrijdagmiddag rijden we naar Obidos (boven Lissabon) naar de mooie, rustige, ietwat afgelegen CP Casa Azurra, waar ook solovriend Henk momenteel verblijft. Hij heeft een plekje voor ons gereserveerd en zijn dochter, die hier in de buurt woont, komt op zaterdagmorgen haar auto brengen zodat we de komende dagen daar de omgeving mee kunnen verkennen.

De wegen en bermen zijn hier niet overal even netjes als in Nederland en daardoor verloopt de eerste dag niet helemaal zoals gepland vanwege een lekke band. Na een heerlijke lunch in een Portugees restaurantje vinden we uiteindelijk een bandenzaak waar een vriendelijke goed-engels- sprekende monteur om 6 uur ’s zaterdagsmiddags nog nieuwe banden monteert.

Op zondagmorgen lezen we dat de eerste sneeuw gevallen is in Nederland terwijl hier een lekker zonnetje schijnt. We kletsen even wat bij met onze Engelse buren, die voor een half jaar onderweg zijn, ook voornamelijk door Spanje en Portugal. Even later rijden we naar Cabo Carvoeiro bij Peniche, één van de meest westelijke plaatsen van Portugal. Er zijn flinke golven waar de surfers graag gebruik van maken en ook de ruig gevormde rotsen zijn hier bijzonder mooi. Daarna nemen we nog een kijkje in Baleal, waar voornamelijk surfers leven, wonen en rondreizen met campertjes. Op een terras spreken we 2 Finse jongens, de één woont en werkt hier en de ander komt hem opzoeken want ‘in Finland is het nu ook koud en donker’ Groot gelijk ….

NB: foto’s plaatsen blijft een moeilijk proces met deze blog; hopelijk lukt het nu beter dan de vorige keer …

Reacties

Reacties

Roel

Ziet er allemaal heel goed uit. Lekker weertje en leuke omgeving. Ik net terug uit Thailand ( 33 gr) en nu weer in het hondeweer in Nederland. Geniet lekker daar

Claudette

Groetjes, geniet maar lekker.

Harry @ Willie

Weer leuk om te lezen en de foto's zijn goed te zien. Heerlijk die blauwe luchten en de kerk in Murcia uit de steigers zien we. Broer ziet er goed uit :-). Genietse en liefs van ons beiden.

Henk & Alice

wow doen jullie geweldig. Neem het er van xoxox

Bert

Leuke plaatjes

Bert

Die banden van de auto van de dochter of van de camper?

Jan

Reizen is verwonderen, ondergaan en verwerken. Goed bezig !

Mia

Ter informatie voor Bert: de band van de auto van de dochter dus ...

Henk en Jannie

Hoi Mia en Anno,
Dat is weer genieten zien we.
Hier is het koud en nat Brr!!!

Ook staan we even stil bij de sterfdag van Henk. Het gemis blijft, veel sterkte van ons!!

Netje

Ben toch wel een beetje jaloers. Hier is het petweer. Kom morgen wel even een bakkie doen om op te warmen haha

Marjolijn

DANK!
Herkenbare route, Albir, Murcia, citroenen camping.... wie stond daar niet?
Ik doe nu de kustroute, Vilajoyosa, Cartagena, Almeria, morgen naar Mijas.
Wanneer&waar zijn jullie in Portugal?
Lijkt me leuk ons even te treffen :)
Welke reis maken jullie naar Marokko?
Liefs van lijn

Jojoos

Als jullie kunnen: pak dan ook Batalha mee. Oud kasteel waar de rivier door de keuken loopt. Altijd handig. Ook Fatima, bedevaartsoord, is niet ver. Een plein waar 100.000 (!) man op kan en veel kiosken waar je suikerzoete souvenirs en ansichtkaarten kunt kopen.het verhaal over de herderinnetjes die Maria gezien hebben kennen jullie vast wel.

Liesbeth

Leuk om te lezen. Wat hebben jullie al veel gezien en nog lang niet op het eind.
Geniet maar van het mooie weer daar. Hier is het maar niks.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!